Sep 072021
 

VÄRLDENS STÖRSTA SCHACKTÄVLING DRAR IGÅNG IGEN!

Här kan du anmäla din klass.

Du har säkert läst och hört talas om Schackfyran – världens största schacktävling för ungdomar. Schackfyran drar nu igång igen för 30:e året i följd i Stockholms län.

Alla skolbarn i årskurs 4 är välkomna att deltaga och under de gångna åren har mer än femtiofemtusen (55.000!) entusiastiska fjärdeklassare deltagit i tävlingarna i Stockholm!

Denna höjdpunkt för årets fyror inträffar under våren 2022 men redan nu startar Stockholms Schackförbund arbetet med att dela ut schackspel och undervisningsmaterial till alla klasser som anmäler sig i länets skolor.

Se till att din klass blir med – klicka på ”anmäla” ovan och fyll i formuläret så kommer du att bli kontaktad av oss och får det material klassen behöver för att komma igång med Schackfyran.

För att få vara med i Schackfyran krävs att din klass bildar en skolschackklubb där eleverna blir medlemmar. Anledningen till detta krav är att skolschackklubbar och medlemskap ligger till grund för våra statliga bidrag som vi använder för att genomföra Schackfyran. Att bilda en skolschackklubb är gratis och väldigt enkelt. Följ bara instruktionerna på vår hemsida. Om ni har några frågor rörande instruktionerna eller annat så är det bara att ni kontaktar oss så hjälper vi er.

Fina priser väntar alla deltagare i Schackfyrans tävlingar; bland annat vackra diplom till samtliga spelare.

Mera om detta senare – hör av dig till oss så lovar vi dig och din klass en upplevelse att minnas för livet. Schack är tankens äventyr och idrott!

Instruktionsfilmer finns på schackslottet.se och schackfyran.se
Här finns en informationsbroschyr om Schackfyran/Schack56an.

Bästa hälsningar!

Michael Bergman
Projektledare Schackfyran Stockholm
schackfyran@stockholmsschack.se
08-669 36 54

Tyvärr, det är nu stängt för kommentarer här.