Apr 012015
 

Nu är Stockholms läns final i Schack4an och Schack56an slut. Två dagar fyllda av glädje, spänning och schacklust är över. Det blev ett överväldigande deltagarrekord i Globen-Annexet med närmare 5.000 mellanstadiebarn. Evenemanget sändes live och kan ses här (OBS! En nedklippt version kommer snart). En tråkig bieffekt av det stora intresset för tävlingarna gjorde att förseningar förekom. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det och hoppas att ni har förståelse.

Under tisdagen spelades Schackfyran för skolor med kortare resväg och Schack56:an. Det var mycket förväntan och energi i lokalen. När spelarna satte sig och speakern låtit tutan ljuda som startskott för första partiet startade 1.800 barn sitt första parti. Tystnaden blev genast total.

Med god disciplin fullföljde barnen fyra ronder var. Stolthet över att klara av att spela schack lyste i barnens ansikten och glädjen efter ett vinstparti var omisskännlig. Att schack är världens roligaste spel visste redan arrangörerna. Nu vet 5.000 mellanstadiebarn från Stockholm det samma.

Tjugo skolklasser kvalificerade sig till Riksfinalen som spelas i ABB Arena Syd i Västerås på nationaldagen. Vi är övertygade om att ni kommer att bära Stockholms fana högt i tävlingen. Stort lycka till och gör oss stolta!

Vi i Stockholms Schackförbund vill tacka alla deltagare, funktionärer och ledare för ett bra arbete. Vi tyckte att det var jätteroligt att ha hand om arrangemanget och hoppas att ni tyckte det också. Vi hoppas att alla fyror och femmor kommer tillbaka nästa år igen!

Med vänliga hälsningar

Joel Sjöstrand
Ordförande Schackfyran- och Skolschackkommittén

 Posted by at 23:54

Sorry, the comment form is closed at this time.